O FUNDACJI
Dla mediów - O fundacji
o-fundacji-1.jpg

Gdy dzieci chorują dorośli są bardzo często bezradni. Wtedy pojawiają się pytania, o to, co można było zrobić, aby zapobiec chorobie.

Tylko profilaktyka pozwala na wczesną diagnozę. Nawet nowotwory wykryte na początku ich rozwoju są prawie w 100% wyleczalne. Rocznie w Polsce diagnozuje się 1000 - 1200 nowych zachorowań. Badania profilaktyczne to realny sposób na walkę z nowotworami. Dlatego to takie ważne, aby dzieci mogły korzystać z badań profilaktycznych. Fundacja promuje profilaktykę zapraszając dzieci na bezpłatne, bezpieczne i całkowicie bezbolesne badania ultrasonograficzne.

Lekarze bez bieli, wolontariusze wyróżniający się dobrym kontaktem z dziećmi, uśmiech na dzień dobry i na do widzenia.

Drobne gesty decydują o tym, jak dziecko zapamięta badanie i czy przekona się, że wizyta lekarska nie musi oznaczać bólu lub łez.

W Fundacji przywiązujemy uwagę do wielu drobnych szczegółów i uważamy, że czas poświęcony na rozmowę z dzieckiem i rodzicem jest ważną częścią naszej pracy.

o-fundacji-2.jpg
Pobierz logotypy

Numer KRS 0000 10 54 50 – prosimy o 1%

Bądź na bieżąco z informacjami na temat Fundacji:

Kontakt dla prasy

Katarzyna Nowakowska